Τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον για την αξιοποίηση της ρομποτικής στην εκπαιδευτική διαδικασία έχει αυξηθεί. Η ενασχόληση των μαθητών και των εκπαιδευτικών με τη ρομποτική είναι μία διασκεδαστική και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα δραστηριότητα. Η κατασκευή και ο προγραμματισμός ενός ρομπότ απαιτεί την ενεργή συμμετοχή των μαθητών και των εκπαιδευτικών και πάντα αυτή η δύσκολη διαδικασία βοηθάει στο να αναπτύξουν οι μαθητές δεξιότητες απαραίτητες ώστε να επιλύσουν τα προβλήματα που προκύπτουν. Χρησιμοποιείται έτσι σαν εργαλείο για τη διδασκαλία και την εκμάθηση διαφόρων γνωστικών αντικειμένων, προσθέτοντας σημαντικά οφέλη στην μαθησιακή διαδικασία. Μέσω της εκπαιδευτικής ρομποτικής, οι μαθητές αποκτούν καλύτερη κατανόηση του τρόπου με τον οποίο η τεχνολογία λειτουργεί σε εφαρμογές πραγματικού κόσμου.

   Στο σχολείο μας είχαμε την ευκαιρία, την Παρασκευή 8 Ιουνίου, να γνωρίσουμε τι είναι η ρομποτική, μέσα από μια παρουσίαση του Lego Mindstorms EV3, στους μαθητές του σχολείου μας, από τις Ασπασία Κωτσιαρή (παλιά μαθήτρια του σχολείου μας και τώρα φοιτήτριας της Πολυτεχνικής Σχολής του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας) και την Κατερίνα Βαφειάδου (μέλος της ομάδας ρομποτικής “Hyperion Roborics” του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας)

  Το Lego Mindstorms EV3 είναι ένα σετ με τουβλάκια lego, έναν επεξεργαστή με το λογισμικό του, κινητήρες και αισθητήρες, υλικά δηλαδή κατάλληλα για να κατασκευάσεις και να προγραμματίσεις ένα ρομπότ!

Αφήστε σχόλιο